
Ταπεναντ
υλικα
- 250 γραμμ. Lelia Ελιές Καλαμών
- 50 γραμμ. αντσούγιες
- 100 γραμμ. τόνος
- 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- ¾ κουταλάκι ρίγανη ή μαντζουράνα
- 50 γραμμ. κάπαρη
- 60 γραμμ. Lelia εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές κονιάκ
- αλάτι
- πιπέρι
εκτελεση
Μία κλασική πάστα για το ψωμί που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως σάλτσα σε ζυμαρικά και ψάρί. H προέλευσή της είναι από τη νότια Γαλλία.