Σαλτσα τονου με ελιες & μανιταρια για μακαρονια

υλικα

  • 1 κονσέρβα τόνος σε ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε ψιλά καρέ
  • 1 κονσέρβα ολόκληρα τοματάκια, ψιλοκομμένα, με το χυμό τους
  • 1 πιπερίτσα τσίλι, ψιλοκομμένη ή λίγο μπούκοβο σε νιφάδες (προαιρετικά)
  • 300 γρ. Μανιτάρια λευκά, κομμένα σε φέτες
  • 100 γρ. Lelia Ροδέλες Ελιάς Καλαμών
  • 1 κουτ. Γλυκού ζάχαρη
  • Τα φύλλα από 1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένα
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

εκτελεση

Σε ένα βαθύ τηγάνι ή σε μια μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι στο λάδι από την κονσέρβα του τόνου για 2-3 λεπτά, ίσα να μαραθεί. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και την πιπερίτσα (αν βάλουμε) και τα σοτάρουμε μέχρι να εξατμιστεί το μεγαλύτερο μέρος από τα υγρά που θα βγάλουν. Έπειτα προσθέτουμε τον τόνο κομματιασμένο, τα τοματάκια με το χυμό τους, τις Lelia Ροδέλες Ελιάς Καλαμών, τη ζάχαρη και αλατοπίπερο. Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει σε χαμηλή φωτιά και να πήξει, για περίπου 15 λεπτά και αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ελέγχουμε το αλατοπίπερο και πασπαλίζουμε με το μαϊντανό… και την βάζουμε πάνω στα μακαρόνια μας.