Σαλάτα νισουάζ
υλικα
- ½ κιλό τομάτες
- ½ κιλό πατάτες βρασμένες
- ½ κιλό βρασμένα φασολάκια
- 3 αυγά βραστά
- 1 σκελίδα σκόρδο
- Lelia Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο με ξύδι
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 1 κουτί τόννο
- Lelia Μαυρολιές Αμφίσσης με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- Φιλετάκια αντσούγιας
εκτελεση
Πλένετε και κόβετε σε φέτες τις τομάτες. Κόβετε τις πατάτες σε κύβους και τα φασολάκια σε μικρά κομμάτια. Καθαρίζετε και κόβετε σε τέταρτα τ’ αυγά. Κόβετε το σκόρδο στη μέση και τρίβετε με αυτό το εσωτερικό σαλατιέρας. Βάζετε μέσα τις πατάτες και τα φασολάκια και τα ραντίζετε με τα φακελάκια λαδόξιδο Lelia (ή 5 κουταλιές της σούπας). Τα πασπαλίσετε με αλάτι και πιπέρι. Βάζετε επάνω τις τομάτες, τ’ αυγά, τον τόννο χωρισμένο σε κομμάτια, τις Lelia Μαυρολιές Αμφίσσης και μερικά φιλετάκια αντσούγιας.