Κριτσινια με ελιες
υλικα
- 450 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 300 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
- 70 γρ. βούτυρο
- 1 αυγό
- 15 γρ. αλάτι
- 16 γρ. (2 φακελάκια) ξηρή μαγιά
- 200 ml νερό
- 2 κουτ. σούπας ξερή ρίγανη
- 100 γρ. Lelia Ανάμεικτες Ελιές Καλαμών & Πράσινες Χαλκιδικής
εκτελεση
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω τα δύο κοσκινισμένα άλευρα, κάνω μια λακκούβα στη μέση και ρίχνω εκεί το βούτυρο, το αυγό, το αλάτι, την ξηρή μαγιά, το νερό, τη ρίγανη και τις Lelia Ανάμεικτες Ελιές Καλαμών & Πράσινες Χαλκιδικής. Ανακατεύω καλά με τα χέρια μου, μέχρι τα υλικά να ενωθούν και, σταδιακά, να σχηματίσουν μια ζύμη. Τη ζυμώνω για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να γίνει μαλακή και να ξεκολλάει από τα χέρια μου. Στρώνω με αντικολλητικό χαρτί σε ένα μεγάλο ταψί και αραδιάζω εκεί τα κριτσίνια, σε απόσταση 2 εκ. μεταξύ τους. Τα αφήνω κατά μέρος για 10 – 15 λεπτά, για να «ξεκουραστούν». Προθερμαίνω το φούρνο στους 180° C και ψήνω τα κριτσίνια για 25 – 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.